Godkjenninger og trening

I A-kullet er det nå 3 hunder som er godkjent som tjenestehunder i Forsvaret. En av disse med en vernepliktig som hundefører noe som tyder på at valpene har arvet morens arbeidslyst. Der i gården er det mindre viktig hvem som går bak så lenge hun får jobbe. Hun som blir trent i NRH er som tidligere skrevet godkjent B lavine og er bare en runderingsprøve unna B-ettersøkning. I B-kullet er det nå 2 som er under trening i Forsvaret. Ingen av de er tetste ennå men en er røntget uten at de offisielle resultatene foreligger på henne. Uoffisielt ser det greit ut. Videre er 2 av valpene nå i trening i NRH. En av disse, hun med A på hoftene, var på hovedkurs for noen uker siden og i følge instruktøren så det veldig lovende ut. En av hannhundene er også i trening i NRH men han har just påbegynt karrieren. Tilbakemeldingen er imidlertid at det ser lovende ut. De to siste, som jeg har god kontakt med, virker også meget lovende bruksmessig og planen er at en avdem skal bli elghund og den andre håper vi å få lurt inn i NRH. Sistnevnte skal for øvrig være den som bærer Vilje-genene videre hvis kullet som helhet blir like bra som det lover pr nå.

Størrelsesmessig variere kullet veldig. Den største hannhunden rapporteres å være oppunder 40 kg allerede mens den minste tispa var 17 da hun ble røntget. Personlig tror jeg vel at 40 kg nok ikke bare er muskler men stort er det. 17 er litt i minste laget men dog ikke så mye mindre enn Vilje som er 22-23 når hun er i toppform. Nå begynner hun å bli gammel, uten at det vises hverken på formen eller humøret, men vi blir nok litt late med henne så nå er hun vel nærmere 25. Resten av valpene ligger der vi mener de bør siden vi ønsker å avle fram små bruksvennlige hunder. Hannhunder på rundt 35 og tisper på rundt 25 er etter vårt syn passe.

Nå går vi et år med husbygging i møte og forhåpentlig blir innflyttingen og neste valpekull samkjørt slik at vi får neste valpekull i mer egnede omgivelser. Planen er uansett å sette på neste høst dersom B-kullet fortsetter fremgangen.

Kommentarer

Skriv en kommentar
*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word