Vilje

Karga Landets Xtra Vilja (Vilje)

Viljes stamtavle

Viljes atferdsanalyse

Vilje og Birte

Vilje er født 4 april 2001. hun måler ca 55 cm i mankehøyde og veier ca 25 kilo, med andre ord en utmerket srørrelse for en brukshund.
Hun er godkjent redningshund ettersøkning med tre hundeførere (Kirsti, Ulf og Gunn Anita), og godkjent lavinehund i Forsvaret med Gunn Anita som fører. Hun har bestått NRHs anleggsprøve for ruinsøk og hun er testet hos Terje Østli med gode resultater. (Se testskjema)Vilje er fra svensk bruksoppdrett.(se stamtavle) Hun er mentalt stabil, om enn noe situasjonsbestemt stresset, scorer høyt på mot og arbeidslyst og har meget høy arbeidskapasitet. Hun er en utmerket trekkhund til tross for beskjeden størrelse. Bortsett fra et par klobrekk har hun aldri vært skadet, ei heller vist tegn på skjelettproblemer av noe slag.
Hun har hatt analkjertelbetennelse, men de ble fjernet da hun var ca 2 år og etter det har hun ikke vært syk på noen måte. I følge veterinærhøyskolen er analkjertelbetennelse ikke en arvelig sykdom og de hadde ikke motforestillinger mot å avle på henne av den grunn. (Ikke av noen andre grunner for den saks skyld)
Vilje er nå mor til 15 hvorav 13 fremdeles er i live. A-kullet ble bra mentalt men hadde desverre noe HD. B-kullet tegner bra så langt og vi håper selvsagt at Dikko’s, far til B-kullet, HD-statistikk skal slå til. I så fall håper vi å kunne benytte en av tispene fra dette kullet i videre avl. Vilje er nå satt i avlsmessig pensjon så hun skal kun brukes som redningshund så lenge hun er frisk nok til det, og hvis Ulf får motivasjon så kanskje hun godkjennes som Lavinehund til vinteren. Det vil i så fall være mest av egoistiske grunner fra Ulf sin side da han i så fall blir “tidligere hunderfører” også på lavine.

Vilje er for øvrig den av våre hunder som til nå har levd lengst. Vilje er ekstremt lettlært bruksmessig. Hun har meget høy jaktlyst, meget høy kamplek og meget god forståelse for nesearbeid generelt. Hun har også vist stort talent for lydighet, men der har hverken Kirsti eller Ulf hatt motivasjon til å følge opp. Hun er imidlertid kjapp som en BC og kunne garantert hevdet seg høyt i LP-ringen dersom vi hadde brukt tid på det. Nå håper vi valpene fra B-kullet vokser opp til å bli gode bruks og familiehunder og at vi kan avle videre på de meget gode bruksgenene til Vilje om et par års tid.